Saturday, March 7, 2009

Trying to throw my arms around U2

Betyg :) :) :) :)
Bäst: Nästan allt!

Jag fick för ett tag sedan lära mig uttrycket "att flyga" inom musiken. När allt går så fantastiskt bra och energin bara sprudlar. U2 flyger på sitt nya album No Line In the Horizon - för det mesta. Öppningsspåret och tillika titellåten No line on the horizon liksom bara välter fram i en sonisk explosion och banar väg för det nya albumet. Efter det följer den verkligen magnifika låten Magnificent. Det finns få superlativ som gör den låten rättvisa mer än att den är en riktig U2-dänga! Den "har det" helt enkelt! Och U2, ja de bara flyger vidare med låtar som Moment of surrender, Unknown caller, I'll go crazy if I don't go crazy tonight och Stand up comedy. Här finner vi riktiga höjdpunkter som den vackra refrängen på Moment of surrender, det otroliga slutet på Unknown caller, sticket på I'll go crazy if I don't go crazy tonight eller "Let me in the sound! Let me in the sound!"-hejarklacksdelen i Get on your boots. Sistnämnda är verkligen en låt som har vuxit från det ganska reserverade mottagandet den fick när den släpptes som singel tidigare i år.

Enda minuset är den något tama, White as snow, men är alltför fin för att kallas dålig. Ännu ett skönt U2-flyger-moment är Breathe och sista spåret på plattan Cedars of Lebanon som är så vacker och lugn.

Kontentan av U2s nya album? Ord är egentligen inte tillräckliga men, hursomhelst, here we go. U2 har gjort ett snyggt stiligt album, nya fantastiska låtar, ett snyggt nyslipat sound (mycket behövligt efter den fantastiska How to dismantle an atomic bomb), bra texter (tacka Bono vetja!) och framför allt - de gör ingen besviken!

In a bit.

Ta en banan!/ Artur

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive