Monday, July 25, 2011

En kväll för popälskare


Söndagens och sommarens enda konsert med Roxette i Sverige som ägde rum på Slottskogsvallen i Göteborg började med en tyst minut för de avskyvärda dåden som inträffat i Norge. Men sedan var det back to business och Roxette kickade igång med Dressed for success och den powerpop-bonanzan vi skulle få följa med på hade bara börjat!

Kanske hade publiken fått vänta en smula för länge och hunnit slumra till lite, konsertern var igång först vid nio-tiden på kvällen och starten med starka Dressed for success och Sleeping in my car har enligt mina tidigare erfarenheter från förra sommaren tagits emot med större entusiasm. Men det förtar inte helhetsintrycket för Marie Fredriksson och Per Gessle är uppbackade av ett mycket samspelt och glatt gäng musiker som verkligen gav allt. Även Marie och Per själva var vid mycket gott humör och det syns tydligt att den här turnén är till bredden fylld av glädje och lust. Det är inte för de är tvungna - de älskar detta. Nog för att Marie har varit svårt sjuk och inte längre är sitt gamla scendompterande jag men hon lockar fortfarande fram jubel från fansen och har en dimension i sin röst som vittnar om äkta känslor. Per, ja han har faktiskt bara blivit bättre och bättre på scen, under hela kvällen leder han allsången från scen, uppmuntrar publiken att klappa händer och stampar med benet i rät vinkel. Det är med andra ord en riktigt härlig show Roxette levererar trots den gråmulna kvällen, och då har jag inte ens använt ordet nostalgi.

Detta var en kväll gjord av popälskare för likasinnade - i detta fallet vilken världsmedborgare som helst! Det kunde man se i alla nationaliteter som fanns representerade i publiken. Jag älskar det.

Bäst: Showen, låtarna, hitkavalkaden.
Sämst: Jag hade faktiskt gärna hört någon mer låt från återkomstalbumet Charm School som kom i vintras.

Låtlista:
Dressed for success
Sleeping in my car
The big L.
Wish I could fly
Only when I dream
She's got nothing on (but the radio)
Perfect day
Things will never be the same
It must have been love
Opportunity nox
7twenty7
Fading like a flower
Silverblue
How do you do!
Dangerous
Joyride

Extranummer:
Watercolours in the rain
Spending my time
The look

Extra extranummer:
Listen to your heart
Church of your heart

In a bit.
//Arturponken

4 comments:

jannica said...

du borde bli recescent har du funderat på det någon gång? du skulle passa utmärkt. det Låter som en bra kväll hade gärna hängt på om jag inte varit i sundsvall:)

Jonas said...

du e la snäll! tack så hemskt mycket :D

Anonymous said...

Jättefint skrivet! Härligt flyt i språket också. Det var en fantastiskt kväll! Hade också gärna sett några fler låtar från Charm School faktiskt. Tycker att det var kul att det körde 7twenty7 också. Tycker att Wish I could fly fick väldigt dålig kritik i tidningarna. Tyckte att den var stark. Hälsningar Lisa

Jonas said...

Tack så mycket! Det är verkligen roligt att höra. Ja, 7twenty7 är ett riktigt popmonster, riktigt härlig att höra. Kul när bandet går igång så! Den och exempelvis How do you do! verkar vara låtar som alltid håller väldigt väl live.

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive