Thursday, July 21, 2011

Across the universe

Det tog eld i amerikanernas rumpor 1961 när det visade sig att ryssen Yuri Gagarin hade färdats runt jorden i rymden som första människa i världen och sen lyckligt landat på jorden igen. Killen i orange rymd-dräkt och vit hjälm blev någon form av superhjälte. Plötsligt hade president Nixon satt ett nationellt mål att man i slutet av decenniet skulle sätta en amerikan på månen.

Sagt och gjort, tillslut, efter en hisnande landning kunde Neil Armstrong 21 juli 1969 som första människa någonsin sätta sin fot på månen. Hans första ord var inte direkt "herrejävlar... jag står på månen!"... nej det blev ju "That's one small step for man, one giant leap for mankind". Och så var det sagt.

Varje gång man reser tar man ju med sig någon souvenir hem och Neil&Buzz var inte sämre de när de landade på månen. De stoppade planenligt lite mångrus i påsar för hemfärden!

In a bit.
Arturponken

2 comments:

jannica said...

du har koll du. haha "herrejävlar jag e på månen" var nog den spontana reaktionen. Det han faktiskt sade var säkert något hann fått manus till att säga. (lär det ha varit och det e ju amerikaner;))

Jonas said...

Haha de skickade nog med honom manuset i sådana fall för att förhindra att en sådan spontan reaktion letade sig in i historieböckerna ;) Jag menar, får man chansen att säga något som garanterat hamnar i historieskrivningen vill man ju gärna ta väl hand om den chansen!

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive