Sunday, July 10, 2011

Killen som skrev Wonderwall släpper nytt


Man skulle kunna säga: storebrorsan i Oasis släpper nytt. Man skulle kunna säga mycket om denne man helt enkelt.

Hursomhaver, jag fick en god nyhet i morse när jag vaknade. Att Oasis splittrades var om inte oväntat så ändå en smäll på kinden "oj!". Liam Gallagher startade med resten av killarna från Oasis ett nytt band och blev snart Beady Eye som släppte sin debutplatta i vintras. Runt Noel Gallagher har det varit lite mer tyst om sen Oasis splittrades 2009. Det har dock varit klart att han arbetat på en soloplatta och i morse fick jag beskedet: han släpper ny skiva i spetsen för ett nytt band. Detta band heter Noel Gallagher's High Flying Birds och debutplattan som går under samma namn släpps i höst, 17 oktober. Dessutom kommer en uppföljare nästa år (helt bananas!), så fans av Oasis och Beady Eye har något riktigt smaskigt att se fram emot.

MEN det tar inte slut där! Jag älskar ju låttitlar och då är ju den officiella låtordningen på den nya skivan högintressant:

1. Everybody's on the run
2. Dream on
3. If I had a gun...
4. The death of you and me
5. (I wanna live in a dream in my) Record machine
6. AKA... What a life!
7. Soldier boys and Jesus freaks
8. AKA... Broken arrow
9. (Stranded on) Wrong beach
10. Stop the clocks

Många av låtarna har funnits länge, Noel har skrivit på dem redan när Oasis fanns. Låtar som helt enkelt aldrig hunnit bli färdiga. Den sista låten Stop the clocks är till exempel namnet på samlings-skivan Oasis släppte 2005. (I wanna live in a dream in my) Record machine finns till och med sedan tidigare när Oasis fanns att höra på YouTube. Nu är den nog förmodligen inspelad i en helt ny rykande version. If I had a gun... är också (exempelvis) en titel som är känd bland Oasisfans sedan tidigare.

Kort sagt - Oasis splittrades men inget ont som för något gott med sig!

In a bit.
//Arturponken

2 comments:

jannica said...

var det beady eye-albumet som hade så snyggt omslag?

Jonas said...

Ja! Det var Beady Eye! :D

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive