Thursday, August 13, 2009

Hello Saferide live på Götaplatsen

Betyg :) :) :) :)
Bäst: Kvalitén, bandet som spelar bra. Jämnheten.
Sämst: Lite väl tryggt ibland. Mer explosion för min del tack.
Dress code: Rutiga skjortor

Så äntligen efter en dag full av åska, regn och allmänt oväder så sprack det upp och solen tittade fram. Så även över Götaplatsen i Göteborg där Hello Saferide aka Annika Norlin traskade in på scenen. Hon nickar och ser laddad ut när hon själv på gitarr inleder med I wonder who is like this one. Sen sluter bandet upp och nästa låt 2008 som växer, växer, växer. Nästa låt Overall följer upp och allt känns bra. Annika Norlin är otroligt duktig på texter och tar med publiken på många berättelser. Bandet spelar bra och Annika dansar och försöker emellanåt skapa publikkontakt. Jag har annars fått höra att hon och Hello Saferide skulle vara en återhållsam historia på scen, vilket det blir ibland men det blir också lite högre tempo varstans i spelningen. Till exempel som när Annika går bananas med tamburinen eller under Anna och Middleclass då det skjutsar på ganska bra. Annars har Annika Norlin fina lugna låtar också vars texter tillsammans med en sjungande och spelande Annika på gitarr känns så rätt. Där kommer både hon, bandet och låtarna till sin rätta plats.

Det är mycket nytt material som Götaplatsen bjuds på men mot slutet av spelningen står jag där och tänker: "Nu måste den komma. Det kan inte bli någon annan än just den". Och så kommer den, 2006. Det kunde ha varit lite mer klös i avslutningen men det funkar. Hello Saferide lämnar artigt scenen med blommor på utsatt tid - 20.45.

Hela låtlistan:
I wonder who is like this one
2008
Overall
Lund
The quiz
If I don't write this song someone I love will die
Travelling with HS
Long lost penpal
25 days
Parenting never ends
Anna
Middleclass

Extranummer:
Arjeplog
2006

In a bit.

Ta en banan!/ Artur
ps. nu har jag samlat alla musikrecensioner här på Arturponken-bloggen under etiketten "Musikrecension" så ni vet, om ni vill läsa någon äldre recension. Konser eller album.ds

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive