Sunday, December 23, 2007

Karl-Oscar


Det här är Karl-Oscar. Han är 22 år. Eller lite äldre eller yngre. Jag är inte så säker på den fronten. Han började spela gitarr när han var 14 år gammal och sen dess har han även klinkat piano och testat trombon. När han var liten lyssnade han mycket på sina föräldrars musik som tex Beatles, Little Richard och Kinks. Hans storasyskon lyssnade på The Cure, det var tydligen coolt. När han kom upp i tonåren började han lyssna på indiepopbanden som florerade överallt tex Down&Ups men också Oasis och Supergrass. Fast han lyssnade på Joy Division också.

Det första bandet han var med i var han 14 år men sen har han hamnat i olika konstellationer tills nu då han spelar i popbandet Cassettes som är aktuella med sitt debutalbum Pouff Pouff Ohh!
De ligger under etiketten Greta Records om någon undrar. Och det går rättså bra för Casettes. I somras var de ute och spelade lite här och där i Sverige och nu i höstas var de ute på en klubbturné i Sverige. De följe med som förband till bandet Artur i Köpenhamn och Oslo. I vår ser det ut som en USA-lansering med en mini-klubbturné i New York, Washington och Chicago. Spännande!
Singeln Let's Find A Rainbow snurrar flitigt på radiostationerna.





Nåja dan före dagen nu så att säga. God jul igen och jah för svenskpratet här så - nu har ni väl iaf köpt alla klappar så sluta stressa. Om ni inte har något annat att göra så gör som jag, lyssna på musik. Just nu är det Shout Out Louds för det mesta, lite Killers också.

Ta en banan!/ Artur

1 comment:

Anonymous said...

Well written article.

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive