Tuesday, October 19, 2010

Plötsligt fick jag en anledning att hålla tummarna i kommande Melodifestivalen!


Melody Club ställer upp i 2011 års upplaga av Melodifestivalen! Bandet deltar med sitt bidrag som heter The hunter och beskrivs som "en snabb låt med stark refräng" enligt bandets hemsida. Från början var det tänkt att låten skulle vara förstasingel till det kommande albumet som kommer någon gång i mars nästa år men så lär Björkman ha knackat på dörren. Jag vet inte. Melodiklubben med i Sveriges mest chipsdoftande TV-jippo, det ska jag följa med intresse som ett sant Melody Club-fan jag är!

Trummis Andy A lämnar med detta Melody Club. Enligt Aftonbladet ville inte Andy att bandet skulle vara med i Melodifestivalen, andra skäl var att han inte ville spela play-back och framföra musik han inte står för. Kan man ju förstås ha respekt för. Vidare står det på Aftonbladet i någon form av intervju att han tycket att "det är skönt att slippa Melody Club, ett gäng med snåla smålänningar". Om nu Aftonbladet har en smula sanning i det dom skriver.
Så vem tar plats bakom trumsetet nudå? Jo det gör ingen mindre än Richard Ankers, originalmedlem i Melody Club som spelade trummor på bandets två första skivor Music Machine och Face the Music(bilden ovan är på den helt färska band-uppsättningen). Det känns som en fullgod ersättare och en fin återkomst. Ingen borde väl kunna hamra trumset i Melody Club som han? Roligt!

Våren kan bli ganska spännande musikaliskt. Roxette med nytt album, något som inte hänt sedan 2001 och nu också Melody Club. Är The Hives på g också månntro? Caesars någon? Nä, förresten, Caesars lär nog dröja - de tar sån tid på sig.

In a bit.

Ta en banan!/ Arturponken

2 comments:

Kajsa said...

Andy A är riktiga kingen!
Fast jag har nog faktiskt gått och väntat på avhoppet i flera år, han hängde ju aldrig med bandet innan spelningar, och verkade vara en riktig loner!

Känner knappt igen Niklas på den här bilden..! har han också hoppat av, i smyg?!

Jonas said...

Nä Niklas är kvar :) Ja Andy verkade inte klicka helt med bandet. Turné-livet gjorde kanske inte relationerna i bandet så gott alltid hehe.

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive