Monday, October 25, 2010

U2 släpper nytt? U2 släpper nytt!

Det kan vara lite rörigt att hålla reda på U2 just nu, att de har mycket på gång är en sak som är säker. En U2-relaterad pågående händelse denna höst är Broadway-musikalen Spider-Man: Turn Off the Dark vilken Bono och The Edge har skrivit musik till. Därtill har U2 en pågående världsturné som nyss har betat av sin andra vända i Europa men även varit i Amerika. Härnäst står bl.a. Nya Zeeland och Australien på tur.

MEN kanske allra viktigast, troligen, är ju den musik som U2 själva skapat nyligen. Sedan tidigare lär de ha arbetat på något slags systeralbum till No Line On the Horizon vid namn Songs of Ascent. Med på bygget är U2s trogna vapendragare Brian Eno och Daniel Lanois.
Någonstans där tar det stop för U2 har visst arbetat med en till platta! De sägs börja bli klara med den och att den ska ges ut till våren (vilket Songs of Ascent skulle ha gjort). Producent till denna skivan är Brian Burton, ett nytt namn för mig ska jag erkänna men mer känd som Modest Mouse. Han i sin tur lär ha tagit hjälp av svensken Red One men också Will.i.am och David Guetta.

Så vi får se vad som händer. Vi får i alla fall lägga till U2 till listan "Heta skivsläpp våren 2011!".

In a bit.

Ta en banan!/ Arturponken

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive