Sunday, June 26, 2011

Retrospektivt: SOS from Stockholm


Idag, för exakt en vecka sedan var jag påväg till Stockholm i ett X2000-tåg för att se och uppleva något exklusivt med Ola Salo i huvudrollen. En roll som han så ofta innehar och med den äran! Det var TV-inspelning på Maxim-teatern ett stenkast från Karlaplan inför en av SVTs stora höstsatsningar som kommer att heta "Tack för musiken". Programledare är Niklas Strömstedt som i detta talkshowliknande program har en gäst som hyllas för sin artistiska, musikala och konstnärliga insats. Jag var givetvis på plats för att delta när Ola Salo var gäst. De satt och pratade om hans skapande och han som artist och person men även om Ola Salos tidigare band när han var liten, det sistnämnda väldigt kul! Ibland spelade de en låt av The Ark uppbackade av husbandet som t.ex. It takes a fool to remain sane eller Calleth you cometh I men de framförde även en fin version av Uriel (sista spåret på Arks platta "Prayer for the weekend").

Innan inspelningen avslutades fick Elvis Costellos gamla dänga (What's so funny 'bout) Peace, love and understanding? enligt Niklas Strömstedts twitter nytt liv genom Ola Salo samt Peter Kvint och Tove Styrke som kom in och hängde med på scen.

Ooops, har jag sagt för mycket nu? Nä!! Det kommer bli ett strålande program och en fantastisk programserie, minst lika kul som att titta på Skavlan säsong ut och in. Niklas Strömstedt gjorde dessutom ett fint jobb som programledare!

In a bit.
// Arturponken

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken