Thursday, October 8, 2009

Monsters of Folk - Monsters of Folk

Betyg :) :) :)
Bäst: De glada låtarna samt de lite rockigare låtarna.
Sämst: För stillsamt ibland...

Det var värst vad mycke "of-band" det finns nuförtiden. Band of Horses, Brothers of End, Kings of Convenience, Kings of Leon(inget illa menat) och nu supergruppen Monsters of Folk. Borde jag också kanske starta ett "of-band"? Band of Arthur... ?

Jaja det spelar inte så stor roll. För närvarande mönstrar många så kallade supergrupper. Vad är det? Man kan beskriva det som att etablerade artister går samma och gör något tillsammans. Svenska The Guild är ett sådant med Sylvester Schlegel från The Ark som lead-sångare. Monsters of Folk består följaktligen av medlemmar från My Morning Jacket(Moneybrother covrade en av deras låtar på Pengabrorsan 2006) och Bright Eyes.

Nu har Monsters of Folk släppt en platta och det låter som... Fleet Foxes. Eller nja inte helt och hållet och för att vara ärlig är jag inte så förtjust i att dra paralleller och droppa massa olika artistnamn om hur det låter. Men sången och stämmorna tillsammans med det ganska akustiska soundet ger just hintar till - jah, Fleet Foxes helt enkelt! Det är liksom en lugn och fin platta för det mesta. Bäst blir det när de skruvar upp volymen, kramar om sina instrument och spänner musklerna i låtar som Just say please, Whole lotta losin' och Losin' yo head. Eller när de klappar händer i låten Baby boomer. Orgeln i Temazcal skapar förstås fin stämning. Nej, nu får ni ta och lyssna på albumet istället!

In a bit.

Ta en banan!/ Artur

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive