Saturday, October 24, 2009

Moneybrother live Trädgårn'

Betyg :) :) :)
Bäst: Viktor Brobacke, Moneybrother, bandet...
Sämst: Trädgårn' exploderade inte

Jag må säga det, att se Moneybrother i oktober höstmånad är perfekt. Löven håller på att falla i rött och gult. I samma färger växlar även strålkastarna när Moneybrother och hans sexmannaband står på scen denna lördagskväll. Det är också i sanning den mysigaste och roligaste spelningen jag varit på med Moneybrother. Delvis för att vi har perfekta platser med utsikt över scenen men också för den goa stämningen. Moneybrother spelar själv mest på en akustisk gitarr genom hela spelningen och det sprider en varm känsla på något sätt. Kort sagt, Moneybrother med rockorkester gjorde anhalt i Göteborg än en gång för att underhålla...

Vi får heller inte glömma Moneybrothers, eller ska vi säga Anders för han heter ju så. Jah vi får alltså inte glömma Anders side-kick och trombonist Viktor Brobacke. Han rör sig fantastiskt snyggt och roligt och lyckas redan under andra låten eller något i den stilen välta omkull hans micstativ. Viktor har mer rörelseutrymme än självaste Moneybrother på scen och har ett lustigt kroppsuttryck. När Anders senare presenterar bandet och tillslut brister ut i sin kompis namn förbyts lokalen fullkomligt i ljubel och applåder.

Låtmässigt saknas inget denhär kvällen. Det är kul att Moneybrother fortsätter att spela några av de svenskspråkiga låtarna och genom hela kvällen blandar han friskt av nytt och gammalt låtmaterial. Inför Guess who's gonna get some tonight säger Moneybrother "nu jävlar blir det åka av!". Och det blir det sannerligen! Som bäst blir det i låtar som i klimaxartade Blow him back into my arms eller euforiska Reconsider me. Eller varför inte när Moneybrother med band går över i gamla låten Let's dance utav Ola and the Janglers mitt under brinnande Just another summer. Att Stormy weather än en gång får ta plats i låtlistan skadar inte heller. Och att de lägger in Feelings getting stronger in the dark som sista låt med Viktor på munspel är så fint och Moneybrother vill knappt lämna scenen. Han tackar och tar några danssteg inför publiken till musiken som kommer på igen när konserten är slut. Sen lämnar han scenen, men han kommer förstås ut och ger autografer och pratar med folk efteråt. Vilken kväll!

Låtlistan:
Born under a bad sign
Stormy weather
Down at the R
Dom vet ingenting om oss
Midnatt till sju
6 am
The pressure
It ain't working (okänd låt för min del men återkommande fras i refrängen var just titeln, ej att förväxlas med låten It ain't gonna work)
We die only once (and for such a long time)
Showdown
Blow him back into my arms
Here comes the vain again
Guess who's gonna get some tonight
They're building walls around us

Extranummer
Just another summer
Reconsider me

Extra extranummer!
Feelings getting stronger in the dark

In a bit.

Ta en banan!/ Artur

2 comments:

Anonymous said...

Det låter som om jag missat något. Varför var jag inte där!?;)

Anonymous said...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive