Saturday, September 5, 2009

Zlaaaaaaaaaaaaaaatan! Ungern-Sverige VM-kval

Betyg :) :) :) :)
Resultat: 1-2
Bäst: Zlatans seger-mål!
Sämst: Ungerns kvitteringsmål med tio minuter kvar att spela av matchen.
Fråga: Sverige förlorade ju mot Danmark på nationaldagen. Borde inte 5 september bli bättre?

Inte undra på att han är en av mina gudar. Läs bara på Ajjma Rebels blogg. Jag har ju alltid sagt att Zlatan är bäst. Särskilt när han ler. Det borde han verkligen göra mer.

MEN HERREJÖSSES VILKET MÅL!

Ehh ja okej, jag tar det från början. Sverige spelar en ödesmatch mot Ungern. Det är som upplagt för smått dramatisk explosion. Vinner inte Sverige matchen blir det inget VM, ni kan ramsan... bla bla... bla bla! Den vassa kniven mot Sveriges strupe helt enkelt. Matchen börjar bra med 1-0 till Sverige. Mellberg nickar in en bra slagen hörna från Källström. Sen bombar Sverige på. Mja, med inslag av farliga anfall från Ungern som stundtals inte var särskillt heta men ändå. Flera gånger dyker möjligheten upp för Sverige att "call it the day" å punktera med 2-0 eller varför inte 3?

Men så händer det som inte får hända men händer ändå. Ungern får straff och slår in bollen. Resultat: 1-1, tio minuter kvar av matchen och nu börjar Ungern få fart på sina spelare. Sverige lallar omkring. En ungersk spelare lagom nära att råka peta in 2-1 till Ungern. Svensk förlust är som att falla från ett tio gånger så högt World Trade Center och att behöva springa alla trapporna upp och falla igen samt göra det tio gånger till! Eller något sådant.

MEN.

Plötsligt öppnar sig himlen. Det är kanske sisådär tre sekunder kvar av matchen och domaren väntar på att blåsa av. Gud sträcker ut sitt pekfinger och nuddar Zlatan som i sin tur får bollen framför sig. Den studsar på Ungerns målvakt och upp på Zlatans bröst som forcerar bollen frammåt i en farlig fart - rakt in i öppet ungerskt mål...

Somliga säger att en frälsare är född. Jag tycker Birro sammanfattade det hela fint många gånger om på Expressens hemsida. Citat: Det är aldrig över innan den feta damen lyckats kravla sig upp ur sitt nersjunkna soffhörn, ställa undan sitt likörglas och ta ton.

Kort sagt. Drömmen om VM lever fortfarande.

In a bit.

Ta en banan!/ Artur
Synen och jublet av Zlatans gudaliknande mål är som en musikrecension...

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive