Friday, August 18, 2017

Teddybears, Götaplatsen, 2017-08-18


Konsert: Teddybears är lite av en favoritbokning för Kulturkalaset i Göteborg. Deras musik är som klippt och skuren för att sätta spinn på kalaset. Visserligen tar publiken emot inledande Ahead of my time något reserverat men sedan drar bandet på med megahiten Get mama a house och resten av konserten förblir ett hitparty för alla på Götaplatsen.

Ja, alla är där. Eller många i alla fall. Publikrekord på 103 000-nånting enligt Patrik Arve i björnhuvud. Fake news eller inte. Som stämningshöjare funkar det i alla fall och publiken jublar över beskedet. I övrigt ägnas mellansnacken den här aftonen åt att förklara att SD är dåligt och att vi inte "ska rösta på den skiten". Vidare tycker Patrik Arve att det är härligt att se så många människor som hatar SD, med syftning på kvällens publiksiffra.

Det är klassiskt Teddybears-mellansnack. Vanligtvis brukar Moderaterna få sig en känga också, men inte ikväll. Kanske hinner Patrik Arve helt enkelt inte för när man har kul går det fort och rätt som det är spelar de Punkrocker. Den som kan sin Teddybears-bibel vet då att konserten i regel är slut. När låten är slut så lämnar bandet scenen. Först tror många att det är ett skämt. Det har ju bara gått 40 minuter, det kommer väl mer? Men. Mycket riktigt så var detta allt vi fick med björnarna från Stockholm denna gången.

Låtlista:
Ahead of my time
Get mama a house
Sunshine
Rock 'n' roll high school
Little stereo
Hey boy
Cobrastyle
What's your problem?
Punkrocker

In a bit.

Jonas Eliason

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken