Saturday, August 19, 2017

Kristian Anttila, Bältesspännarparken, 2017-08-19

Konsert: Kristian Anttila har rest land och rike runt. Med sin akustiska gitarr har han spelat själv, inte bara i Göteborg och Stockholm, han har varit i Dorotea, Pajala, Karlstad. You name it. Det är som att han utan sitt band är fri från kedjor och telekablar och dragit ut för att spela varsomhelst. Men när han träder in på den lilla tältscenen i Bältesspännarparken på Göteborgs kulturkalas draperad i vitt med gitarren och en stor fruktskål så är det på gammal mark.

Med yviga rörelser framför han sina hemmasnickrade poplåtar och då och då inträffar oväntade saker. Som när han plockar fram mobilen för att fånga en pokémon och hejdar sig med "nä jag bara skoja, det var en matchning på Tinder, Bengt 50, en kilometer härifrån" och sedan ändrar han sig igen och läser upp en dikt från mobildisplayen innan konserten fortsätter med Smutser. Eller som när han frågar "är det någon som har vaselin på sig? Läppstift funkar också" för att smörja läpparna innan han ska vissla i Hisingen-Manhattan.

Anttila gör allt med en personlig scennärvaro full av kärlek. Han hyllar sin trogna publik med att sjunga Din kärlek alldeles à capella. Han tar upp låtönskningar från publiken, låtar som Körsbär och Oceaner. Flera gånger, till exempel innan sista låten, bedyrar han hur kul han haft och hur glad han är över alla som kommit för att lyssna, sjunga med och klappa händer. Så gemytlig kan nästan bara han vara.

Låtlista:
Hårt godis
Vill ha dig
Livet är det som pågår medan du väntar på sådant som aldrig händer
Ett moln på din himmel
Josefine
Rock 'n' roll Babbe
Smutser
Magdalena (livet före döden)
Hisingen-Manhattan
Din kärlek
Körsbär
Paul Weller
Oceaner
Västra Frölunda

In a bit.


Jonas Eliason

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken