Saturday, January 21, 2012

Diabolic scheme

Nu har jag lyssnat på Bruce Springsteens nya singel We take care of our own (låter förresten som någon form av slogan till en valkampanj). Han börjar bli lika upphetsande för svensken som det är att gå till Konsum, i sommar gör han ytterlighare två spelningar på Ullevi. Han måste ha rekord på antal spelningar på dendär gamla sönderhoppade arenan va? Men jag blev imponerad när jag såg ett klipp på youtube häromdagen. En ung Boss 1975 framför med sitt band She's the one i en inspirerande intensiv och härlig version som hela tiden rör sig framåt med lyckliga steg.

Nu fick Bruce inte helt oväntat en fyra i betyg av GP för sin nya singel, en låt som med sin återkommande lilla piano-hook och omkväde låter förvånansvärt lik Brainpools Junk. Sistnämnda en mycket fin bagatell.

Lyssna och döm själva.

Och så var P3-Guld över för den här gången. First Aid Kit, vad är grejen? Hajpade för sin stämsång? Vilken stämsång? Vem som helst har lika mycket stämsång som de hade i sin lejon-låt. Och hur kan något sådant jämföras med Fleet Foxes? Javisst, de låter säkert bättre på skiva men kom igen, var det här allt? Don't believe the hype hehe.

In a bit.

//Arturponken

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken