Friday, February 20, 2009

Att balla ur I

Har ni hört Magnus Uggla? Han sjunger i en av sina låtar att "där hjärnan tar slut tar nävarna vid". En del har ingen hjärna. För dem är knytnävarna deras hjärna, genom knytnävarna kommunicerar och förhandlar de.

En del drömmer om fred på jorden. I någon utopi skulle alla sitta ner i skräddarställning som några jävla bohemhippies och hålla varandra i händerna och sjunga We shall overcome. Kan man tänka sig. Vad fint då! Men jag har börjat att tvivla. För visst blir man väl ibland bara så jävligt förbannad? "I get so high I just can't feel it" för att citera Oasis i deras låt The hindu times. Klart det är synd att man inte kan lösa saker och ting genom förhandlingar, men kanske ligger det i människans natur att kriga. Kanske är det så att vi faktiskt ibland beter oss som djur och sliter varandra i stycken.

När en grupp människor befinner sig tillsammans på en sluten plats för länge kan det hända att de blir osams. Det kan spåra ur fullkomligt och leda till en fullskalig konflikt. Jorden är som en sluten plats där en grupp människor bor. De är ganska många. Vissa älskar de och vissa HATAR de. Jag hatar vissa, inget att var blyg med. Kriget är ett faktum. Kanske dels för att jorden håller på att överbefolkas, att alla måste ha någonstans att bo, ha mat och kunna åka omkring i en bil och tuta som någon jävla liten skit. Det är så att man tänker "fan, det har redan gått åt helvete med denhär planeten". För alla ska jämt och ständigt hävda sitt revir och till råga på allt så har de flesta en liten komplex religion som de envisas med att leva efter. De gör allt för deras religion och vissa väljer mer än något annat att gå över alla gränser för sin religions skull. Vem skulle kunna tänka sig att offra sig och höra It's not unusual med Tom Jones i sina öron resten av livet mot priset att folk lugnade ner sig och fick fred på jorden? Inget illa om Tom Jones och It's not unusual, det är en fantastisk låt. Men jag hade inte offrat mig.

Världen är som ett skenande ånglok och det tycks verka omöjligt att stoppa det. Samtidigt verkar det som att ingen riktigt orkar ta sig i kragen. Även om snubbar som t ex Al Gore flyger omkring och predikar om alla problem på jorden.

Vad heter förresten Indiens premiärminister? Mammohan Singh är namnet. Erkänn ni inte kunde det. Sätt nu på en platta med The Hives.

Ta en banan!/ Artur

1 comment:

Anonymous said...

Du är mkt smart min vän. Du bevisar något alla inte vet: Du KAN vara seriös också;)

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive