Friday, March 28, 2014

Weeping Willows, 2014-03-27, Pustervik

Foto: Jonas Eliason
Konsert: Magnus Carlsson kommer sist in på scenen. Iklädd svart kostym tuggar han tuggummi. Det där med turnépremiär verkar inte bekymra honom ett skvatt. Inte heller att det är sju år sedan Weeping Willows släppte en ny skiva för att spela land och rike runt. Så börjar han sjunga. Hur säkert som helst. Inte en ton är sur. Inte ett ord glöms bort. Allt är i ett och samma penseldrag. Hela bandet utstrålar en trygghet som utgör grunden för konserten. Lägg därtill Stefan Sporsén på trumpet och Sjöströmska Stråkkvartetten och vips – en oklanderligt trevlig kväll på Pustervik.

Efter några låtar ger publiken bandet sin första rungande applåd. En varm kärleksförklaring som hette duga. Då har Weeping Willows bland annat hunnit spela Under suspicion. Något de aldrig gjort live förut trots att den kom ut på skiva 1997! En annan raritet som spelas är Eternal flames. Helt apropå. Låtvalet går inte att klaga på. Det markerar också bandets tillbakagång till sitt klassiska sound. Det enda som saknas är Touch me. Men det får gå.

Publiken består mestadels av 35 och 50-åringar. Några 63 och några 23. Flera har grundat med en öl och en limeskiva. Därför skrattas det vältajmat de få gånger Magnus säger något underfundigt. Publiken vet också att vara på tårna. Ibland. När bandet lämnar scenen efter Broken promise land så tvingas de upp igen av applåderna. Folk applåderar inte bara. Nej, de låter även stampa med fötterna så det mullrar, ja nästan gungar i lokalen.

Tur att man som band kan bjuda någonting tillbaka. Som till exempel pärlan (We're at) Different places. Efter smäktande So it's over förklarar Magnus Carlsson plötsligt att konserten är slut. Han tackar ödmjukast och säger att vi ska ta hand om varandra och vår värld. Så är det över. Fastän det bara börjat. 70 spelningar kvar.

Låtlistan
The world is far away
Sunny days
Grains of sand
The burden
My peaceful heart
Let the river flow
Blue and alone
While I'm still strong
Stairs
Lovers never say goodbye
Under suspicion
The moon is my whitness
Too late for us
Eternal flames
Broken promise land

Extranummer
It takes a strong heart to love
(We're at) Different places
So it's over

In a bit.

Jonas Eliason

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken