Friday, August 2, 2013

The Sounds shejkar igen





















Ny singel: En stilla fråga, är det en slump att man såhär på sommaren och i tider av dansgolvsmusikens högsäsong släpper en låt med titeln Shake shake shake? Aspirerar man på en sommar-dans-hit? Det ena utesluter ju inte det andra. Maja Ivarsson är högaktuell efter sin medverkan i Så mycket bättre och sitt sommarprat i Sommar i P1 och på så vis är det också gyllene tider för The Sounds att prångla ut en ny singel i väntan på ett nytt album i höst.

Shake shake shake är trots sin något enkelspåriga titel en fin bit popmusik. Speciellt introt och första versen som bygger upp till refrängen. Är det svenskt att skriva bra melodier? Man pratar ju om det ibland. The Sounds gör en gnutta skäl för det. Versmelodin lockar till att lyssna vidare på låten. Refrängen kanske på ett sätt är mindre frestande, man tröttnar efter en stund på den när den återkommit ett par gånger. En repetetiv slinga som man kan sjunga med i även om det är första gången du hör låten.

Hursomhaver. Det är gott driv i både vers och refräng och visst blir man sugen att höra hur en hel - ny skiva - med The Sounds 2013 skulle låta. Snarlikt Shake shake shake med all säkerhet. Den bygger på The Sounds självklara ställning som rockband i Sverige det här året. Det här är deras tid, de har kämpat sig hit till den här positionen, vunnit och Shake shake shake känns som bekräftelsen på hela deras skapelse den här sommaren. Ett vitalt och ungt rockband i sina bästa år. The Sounds står sig starka just nu. Vi kan bara njuta av deras fina form.



In a bit.

// Arturponken

No comments:

Jonas Eliason aka Arturponken

Jonas Eliason aka Arturponken

Blog Archive